BAHÇE MANGALI VE DAHASI

BAHÇE MANGALI VE DAHASI

Güneş ortaya çıktığında, barbeküyle beraber gıda bakterilerini de yanında getirir. Ilık bir havada bakterilerin kolayca gelişebileceğini unutmamak gerekir. E. Coli O157 ve Salmonella gibi. Bu bakteriler besin zehirlenmesine de sebep olabilir.

BAHÇENİZİ HİJYENİK AÇIDAN TEMİZ TUTMAK VE YEMEĞİNİZİ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE HAZIRLAMAK İÇİN BU KOLAY ADIMLARI İZLEYİN:

  • Çiğ etleri ayrı tutun: Çiğ et, hazır etlere kolayca bulaşabilecek bakteriler içerir.

  • Salamuraları karıştırmayın: Çiğ ve pişmiş et için salamuraları ayrı tutun. Kalanlarını ise çöpe atın.

  • Ellerinizi yıkayın: Karşılıklı kirlenmeyi önlemek için çiğ ete dokunmadan önce ve sonra ellerinizi iyice yıkayın.

  • Son temizlik: Çamaşır suyu evde kolayca bulunan ve tüm mikropları öldürme savaşınızda size yardımcı olan tek malzemedir. Bu yüzden barbekü parçalarının her yerini Domestos Çok Amaçlı Hijyenik Sprey ile silin ve durulayın.

  • Bahçe mobilyalarınızı unutmayın: Domestos Hijyenik Çok Amaçlı Sprey ile düzenli olarak temizleyin.

  • Verandayı parlatın: Beton verandalar kolayca kirlenebilir. Önce hortumla yıkayın sonra da Domestos Ultra Yoğun Kıvamlı Çamaşır Suyu ile temizleyip 5-10 dakika sonra durulayın.

MİKROPLAR MANGALI SEVER

Campylobacter

Salmonella

E.Coli

Cladosporium

AHŞAP YÜZEY TEMİZLİĞİ

Ahşabın rengi genelde beton ve taştan çok daha hızlı şekilde solar. Ahşap temizleyiciler çamaşır suyu yerine kullanılabilir ve bu daha hızlı sonuç verebilir.

TOP