E. COLI O157

MİDE MiKROPLARI

MİDE MiKROPLARI

E. COLI O157

E. COLI O157 NEDİR?

E. coli 0157, sağlıklı insanların bağırsağında genelde bulunan yaygın E. coli bakterisinin daha tehlikeli bir türüdür. Pişmemiş kıyma E. coli O157nin sıkça görüldüğü bir kaynaktır. Ciddi bağırsak hastalıklarına sebep olabilir.

ŞU ŞEKİLLERDE YAYILIR:

  • Hasta hayvan veya insanların dışkılarıyla temasla. Yiyeceklerin üstünde, içinde veya ellerin üstünden yayılır ve kişiden kişiye sıkça dokunulan yüzeylerden geçebilir.

BELİRTİLERİ ŞUNLARDIR:

  • Şiddetli, sıkça kanamalı olarak ishal.

  • Hastalık az bir ihtimalle de olsa, hayat riski taşıyan böbrek hasarıyla izleyebilir.

E. COLI O157'DEN NASIL KORUNULUR:

  • Yemek hazırlamadan önce, pişmemiş ete dokunduktan, tuvalete girdikten ve temizlendikten veya hasta biriyle temasa geçtikten sonra ellerinizi iyice yıkayın.

  • Pişmemiş ve pişmiş yiyeceklerine çapraz bulaşmayı engellemek için mutfak tezgahını, mutfak aletlerini, doğrama tahtasını temizleyin ve dezenfekte edin.

  • Yüzeyleri Domestos Çok Amaçlı Hijyenik Sprey ile temizleyin ve dezenfekte edin. Özellikle de eğer bölgenizde salgın varsa.

  • Tuvaletinizi Domestos Ultra Yoğun Kıvamlı Çamaşır Suyu ya da 7’li Püskürtme Sistemi ile düzenli biçimde dezenfekte edin. Eğer birinde ishal varsa veya kusuyorsa , her kullanımdan sonra tuvaleti mikroplarından arındırın.

TUVALETİNİZ NASIL DERİNLEMESİNE TEMİZLENİR

Tuvaletin bütününe ulaşmanız gerekecektir. Bu nedenle su musluğunu kapatarak başlayın. Sonrada su seviyesini azaltmak için sifonu çekin. Artık gerçekten derinlemesine temizlik yapabilirsiniz.


TOP