SALMONELLA

MİDE MiKROPLARI

MİDE MiKROPLARI

SALMONELLA

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella'nın yalnızca küçük bir miktarı gıda zehirlenmesi oluşturmaya yeterlidir. Bağırsaklarınıza yerleşir ve siz kendinizi iyi hissetmeye başladıktan sonra bile hastalık vücuduzda kalır.

ŞU ŞEKİLLERDE YAYILIR:

  • Mikrop bulaşmış besinlere dokunmak veya onları yemek - özellikle kümes hayvanı eti veya yumurtalarda olma ihtimali yüksektir.

  • Hasta insanların veya hayvanların dışkılarıyla temas.

BELİRTİLERİ ŞUNLARDIR:

  • İshal, ateş ve karın ağrıları.

  • Bebeklerde, yenidoğanlarda ve yaşlılarda, Salmonella kan dolaşımına karışabilir ve iç organları etkileyebilir.

SALMONELLA'DAN NASIL KORUNULUR:

  • Ellerinizi sıkça ve dikkatlice yıkayın; özellikle de pişmemiş kanatlı etiyle temas ettikten sonra.

  • Domestos Ultra Yoğun Kıvamlı Çamaşır Suyu veya Domestos Hijyenik Mutfak Spreyi ile mutfağınızı hijyenli ve temiz tutun.

  • Hasta insanlar iyileştikten haftalar sonra da bakterileri taşımaya devam ettiklerinden, diğerleri için yemek yapmamalıdır. Hastalık  belirtileri kaybolduktan sonra dahi iyi hijyen standartlarını koruyun.

  • Domestos Ultra Yoğun Kıvamlı Çamaşır Suyu ile banyo yüzeylerini temizleyin ve Domestos 7’li Püskürtme Sistemi ile de tuvaletleri mikroplardan arındırın. Eğer birinde ishal varsa, her kullanımdan sonra tuvaleti mikroplarından arındırın.

  • Temizlik bezlerini Domestos Ultra Yoğun Kıvamlı Çamaşır Suyu eklenmiş su içinde bir gece bekletip dezenfekte ettikten sonra, iyice kurumaya bırakın.

  • Kirli çocuk bezlerini tutarken dikkatli olun. Bakterinin daha fazla yayılmaması için çöp poşetine koymadan önce bir bebek çantasına yerleştirin. Eğer bez kutusu kullanıyorsanız, kullandıktan sonra Domestos Çok Amaçlı Hijyenik Sprey gibi çamaşır sulu bir ürünle temizleyin.

DOĞRAMA TAHTALARI NASIL MÜHÜRLENİR

Yüzeylerine birkaç ay arayla balmumu veya mineral yağı dökerek, gıda enfeksiyonuna karşı doğal bir mühür oluşturun.


TOP